Subota, 13.02.2016

Futsal EURO: Španija prvak Evrope

Sedmi put u istoriji Španija osvojila titulu prvaka Evrope

 

Futsal reprezentacija Španije osvojila je večeras u Beogradu titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu 10. prvenstva Starog kontinenta pobedili Rusiju 7:3 (4:1).

U borbi za treće mesto Kazahstan je savladao Srbiju sa 5:2 (1:0).

Pobednički pehar kapitenu Španije Oritzu predao je predsednik Komiteta UEFA za futsal Borislav Mihajlov, a zlatne medalje Anhel Marija Viljar, inače, dugodišnji predsednik španske federacije Srebro je osvojila Rusija, a bronzu Kazahstan. Čеtvrtoplasirana ekipa Srbije dobila je specijalne srebrne plakete.

U sportskoj dvorani Arena, pred 8.350 gledalaca, sudili su: Alesandro Mafer (Italija) i Bogdan Soresku (Rumunija)

Strelci su: Aleks u 9, Pola u 16. i 17, Riveljos u 17. i 36, Migelin u 31. i 35. minutu za Španiju, a Romulo u 20, Robinjo u 33. i Milanov u 40. minutu za Rusiju

Žuti kartoni: Kutuzov, Šajahmetov (Rusija), Ortiz (Španija), Prekršaji: Rusija 2 (3), Španija 2 (3)

Rusija: Gustavo, Vikulov - Pereverzev, Lima, Robinjo 1, Davidov, Šajahmetov, Liskov, Sergejev, Kutuzov, Abramov, Milovanov 1, Romulo 1, Šakirov. Kapiten: Pereverzev, selektor: Sergej Skorovich

Španija: Sedano, Huanjo - Ortiz, Riviljos 2, Pola 2, Kampos, Erero, Ruiz, Bebe, Usin, Lin, Aleks 1, Andrе, Migelin 2. Kapiten: Ortiz, selektor: Hoze Lopez.

Španija je dokazala svoju superiornost i u finalu protiv Rusije, koja je pružila snažan otpor, ali je lako primila golove. Evropski prvaci su rano poveli sa 4:0, pa je sve kasnije bila stvar tehnike da se utakmica privede kraju.

 

foto: Starsportphoto/fss