Понедељак, 05.09.2016

Србија победник турнира „Стеван Ћеле Вилотић“

 

Омладинска репрезентација Србије (играчи до 19 година) победила је у финалу 23. Меморијалног међународног турнира  „Стеван Ћеле Вилотић“  селекцију Израела – 3:1 (2:0).

После победа против САД (2:1) на старту турнра и убедљивог издања против вршњака из Француске (2:1),  изабраници Милана Косановића блистали су у финалном дуелу и головима Златановића у 10. и 39. минуту и Гојков 90. а Абуфани је постигао гол утехе за Израел у 50. минуту.

У мечу за 3. место Француска је била боља од Украјине (2:1), а дуел за 5. место припао је САД после победе над Мађарском (2:1).

На стадиону Бачке окупило се више од 700 гледалаца , а Србија је играла у саставу : М.Илић, Гојков, Бошњак, Машовић, Динга, Петровић, Николић (од 61. Петров), Влаховић (од 61. Месаровић),Рачић (од 61. Терзић), С.Илић (од 61. Бирманчевић), Златановић (од 85. Ј.Поповић).

За најталентованијег играча проглашен је Душан Влаховић. Најбољи голман је Марко Илић, а најбољи играч турнира Доминик Динга. По три гола постигли су Златановић и Ејлон , а награда је отишла Израелцу јер је млађи по годишту. Награда за фер плеј припала је Србији, репрезентацији са најмањим бројем жутих картона.