Среда, 14.12.2016

Реми омладинаца у провери са Италијом у Сан Бенедету - 0:0

СТАДИОН у Сан Бенедету. Гледалаца:око 500. Судија: Марко Стампатори (Италија). Помоћници:Ф.Рикарди, Е.Бејко.
ИТАЛИЈА:Конфенте, Скалера, Ламас Акуна, Габија, Вољиако, Маркизи, Ди Нолфо, Бордин, Кутроне, Пинамонти, Ађапонг.
СРБИЈА: А.Станковић (М.Илић), Радић, Нишић, Ламбулић (Ђурић), Пејовић, Гојков, Чермељ (Мандић), Влаховић (Романић), Аџић (Бјелобрк), Петров (Чочај), Бирманчевић (Сарић).

Добро издање омладинске репрзентације Србије (генерација 1998.) у провери против Италије у Сан Бенедету. У мечу без голова и са веома мало прилика, наша селекција је била ближа голу, поготово у другом делу утакмице, када је домаћи арбитар превидео прекршај над Романићем у шеснаестерцу Италије. Селектор Милан Косановић, после свега, има разлога да буде задовољан, јер је у овом мечу видео и неке нове играче.
С једне стране у стартној постави Италије били су играчи Роме (2), Интера, Милана (3), Јувентуса, Перуђе, Сасуола, Барија и Кијева, а с друге стране наде српског фудбала из Црвене звезде, Партизана, Бродарца, ОФК Београда и Чукаричког. За разлику од колеге Роберта Баронија, селектор Милан Косановић није могао да рачуна на неколико, условно речено, стандардних играча у овој генерацији омладинаца, који су играли у првом кругу квалификација за пласман на Европско првенство.

Први део игре био је тактички веома захтеван и није било изгледнијих прилика за гол. Углавном се играло чврсто, дисциплиновано. У наставку је селектор Косановић пружио шансу свим играчима, а после акције Романића судија Стампатори је могао мирне душе да покаже на једанаестерац. Меч је завршен без голова, а на селектору Милану Косановићу је да у наредном периоду изабере оне најбоље за важне мечеве (23-28.март 2017.) у Елит рунди квалификација за ЕП са Немачком, Словачком и Кипром.