Petak, 16.11.2018

MLADEN KRSTAJIĆ I NEMANJA MATIĆ PRED MEČ SA CRNOM GOROM

 

Pred najboljom reprezentacijom Srbije su dani odluke u diviziji C Lige nacija i prvi od dva poslednja duela u našoj grupi, protiv Crne Gore, u subotu 17.novembra od 15,00. Tri dana kasnije, u utorak 20.novembra, sledi meč sa Litvanijom, na travi stadiona u Humskoj od 20,45.Srbija ove duele dočekuje u dobroj atmosferi, posle četiri odigrana meča izabranici selektora Mladena Krstajića nalaze se na prvoj poziciji i rasporedom koji nam svakako odgovara.

Uoči meča sa Crnom Gorom reprezentacija se suočava sa povredama pojedinih igrača, ali selektor Mladen Krstajić ne krije da veruje u svoj tim. Dan pred meč sa Crnom Gorom pred novinarima su bili selektor  i Nemanja Matić, as Junajteda i zamenik kapitena nacionalnog tima.

-Mora se bez onih kojih nema, jednostavno to je život i posao, krećemo u borbu sa snagama koje imamo. Svaku utakmicu želimo da pobedimo bez obzira na sve. Ono što je važno osećam da napredujemo u svakom smislu, da ekipa raste iz meča u meč – ističe Mladen Krstajić.

O narednom rivalu…

- Poštujemo Crnu Goru kao reprezentaciju i selektora Ljubišu Tumbakovića, koga gledam kao čoveka koga poštujem. Možemo da napravimo iskorak i ostvarimo cilj, a to je da budemo prvi u grupi.

Za razliku od nekih ranijih okupljanja sada imamo situaciju da veliki broj igrača nastupa standarno u svojim klubovima...

-Prvi put u poslednje vreme su skoro svi standardni i bitni faktori u svojim timovima. Mnogo je važno da izađemo kao tim onako kako treba. Može se desiti da promenimo taktiku, da se možda pojavimo u drugoj formaciji. U ranijim mečevima smo menjali sastav, ali  taktiku ne, moglo bi dakle da se desi da sada promenimo taktiku. Imam kvalitetne igrače koji mogu da odgovore na svojim pozicijama onako kako treba. To je luksuz u ovom momentu za mene, a možda i mali problem. Imamo igrače koji očekuju šansu, a ja bih voleo kada bi mogla 23 igrača da budu na terenu.

O penalima i mogućem izvođaču…

-Odlučio sam da Dušan Tadić sam odlučuje ko će da izvede penal…-jasan je selektor u stavu koliko ima poverenja u svoje igrače.

Igrač velikog srca, primer mnogima i kao takav uzor mlađima, Nemanja Matić, posle oktobarske pauze, ponovo je sa saigračima iz reprezentacije. Brojne novinare koji su došli u Sportski centar FSS u Staroj Pazovi najviše je u početku zanimalo njegovo mišljenje oko cveta maka koji srpski as nije nosio iz svima dobro poznatog razloga…

-Klub mi nije zamerio, to je moje pravo i na mom Instagramu stoji jasno zašto sam to uradio. Takođe, igrači nisu ništa komentarisali i njima je jasno zašto nisam nosio -rekao je Nemanja Matić. Zamenik kapitena nije želeo da otkrije znatiželjnim novinarima ono što ih je zanimalo kada je objavio još jednu poruku, takođe na Instagramu… -Zadržao bih za sebe. O mečevima sa Crnom Gorom I Litvanijom… -Znamo šta nas čeka. Znamo i svoje kvalitete koje ćemo se truditi da iskoristimo  pred svojom publikom. Protiv Crne Gore želimo da osvojimo  tri boda koja su nam veoma potrebna ako želemo da ostanemo na prvom mestu koje nas vodi u Ligu B. Na kraju o povredi koja je prošlost…

-Žao mi je što nisam mogao da budem uz ekipu na prethodnom okupljanju, ali čestitam momcima na veoma dobrim igrama, igrali su takmičarski, onako kako treba – zaključio je Nemanja Matić.