Četvrtak, 06.06.2019

MLADEN KRSTAJIĆ I MARKO DMITROVIĆ IZ LAVOVA

Srbija u petak,7.juna igra drugi meč u kvalifikacijama za EURO 2000. a rival je Ukrajina na stadionu u Lavovu. Pred brojnim novinarima na „Lavov Areni“ selektor Mladen Krstajić i golman Marko Dmitrović odgovarali su na pitanja.

Očekivanja pred meč...

-Pred nama je teška utakmica, čvrst i organizovan protivnik. Dobro su startovali, ali i mi se osećamo veoma dobro, tako da očekujem dobru utakmicu – rekao je selektor Krstajić

I Dmitrović se nada dobrom meču za Srbiju...

-Motivisani smo maksimalno, spremni da odigramo jednu sjajnu utakmicu. Malo smo odmorili a zatim i dobro spremili, tako da očekujem da se iz Ukrajine vratimo sa pozitivnim rezultatom – istakao je Dmitrović.

O manama protivnika i našim vrlinama...

-Sve to ne znači da ćemo nešto da menjamo u našoj igri. Uradili smo dobru analizu, dobro se spremili, momci su sjajno radili i sve to nam daje nadu da možemo da očekujemo dobru utakmicu i povoljan rezultat – ističe Krstajić.

Jović ili Mitrović...

—Ili Prijović. I muči mene to pitanje. Ne mogu sva trojica da počnu utakmicu. Doneću odluku sutra pre utakmice.

Ima li još dilema...

-Mi imao 25 igrača, svi učestvuju u izboru za meč.

O formaciji, Gaćinoviću i Moraešu...

-Znam tim već nedelju dana, a što se tiče Gaćinovića on može da igra na više pozicija, sigurno da će da počne utakmicu. A Ukrajina ne zavisi od jednog igrača, pokazali su to u prošlosti.

Dmitrović o Ukrajincima...

- Ukrajina je jak kolektiv, opasna prilikom prekida. Nemaju neke velike zvezde, ali kao tim su veoma neugodni i jaki. Moramo biti veoma skoncentrisani tokom svih 90 minuta i spremni da reagujemo u svakom trenutku.

Pored Zinčenka, koga još Krstajić može da istakne...

-Sve igrače poštujem, Ukrajina je jak kolektiv a zaista nemam običaj da pričam o imenima.

Ukrajina će imati veliku podršku...

-To je normalno da Ukrajina ima veliku podršku, jer ima dobre rezultate. A ne znam da li će biti srpskih navijača, bez obzira na njihovu volju i želju- rekao je Krstajić a sa time se složio i Dmitrović.

-Navikli smo da igramo u takvoj atmosferi, a na nama je da igramo najbolje što možemo i ostvarimo rezultat koji želimo – rekao je Dmitrović.

Selektor o atmosferi...

-Čitali smo o tome da će atmosfera biti napeta, ali ne oserćamo se ugroženo, naprotiv. Osećamo gostroprimstvo na svakom koraku – iskren je Krstajić i Dmitrović se složio.-Sjajno smo primljeni,sve je zaista na vrhunskom nivou. A na stadionu očekujemo sportsko navijanje.