Utorak, 06.08.2019

SPAJIĆ U TIMU KOLA, TADIĆEV GOL I MLADENOVIĆEVA ASISTENCIJA

Čekajući da počnu Premijer liga, Primera, Bundes liga, Serija A…pratimo učinak naših reprezentativaca u ostalim šampionatima, a vredan učinak imali su gotovo svi igrači koji su se našli na terenu.

Uroš Spajić je blistao u dresu Krasnodara koji je imao teško gostovanje u Sankt Petersburgu. Klub našeg defanzivca imao je viđenu pobedu kada je Zenit u poslednjim trenucima meča izbegao poraz, a nekadašnji član Crvene zvezdenašao se u timu 4.kola ruskog prvenstva.

Novi kapiten Ajaksa, Dušan Tadić, počeo je sezonu sa osvojenim peharom u Superkupu Holandije, a u prvom kolu šampionata naš reprezentativac je postigao drugi gol za prvi bod „kopljanika“ u odbrani titule.

Lehija Filipa Mladenovića ostvarila je važnu pobedu na gostovanju u Visli, gde je savladala Plok, a srpski reprezentativac je asistirao u pobedi kod prvog gola.

U Portugaliji su igrali Benfika i Sporting za trofej Superkupa, slavili su „orlovi“ (5:0) ali Ljubomir Fesjsa i Andrija Živković nisu bili u protokolu za ovaj duel.

Na kraju ili početku, nije ni važno, sezonu je počeo i Aleksandar Mitrović. Fulam sa našim golgeterom želi povratak u Premijer ligu, ali posle poraza u gostima protiv Barnslija, jasno je da londonski tim čeka dug i težak put do konačnog cilja. Za Aleksandra Mitrovića je važno da je bio svih 90 minuta na terenu.