Utorak, 18.02.2014

Kadeti na okupu pred duele sa Rumunijom

Najmlađa takmičarska selekcija Srbije, igrači do 17 godina (rođeni posle 1.1.1997.) okupili su se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi uoči predstojećih prijateljskih utakmica sa vršnjacima iz Rumunije, 25. i 27.februara u našoj "kući fudbala".

u-17Selektor kadeta, Branislav Nikolić na raspolaganju ima ukupno 22 igrača, a na spisku se nalaze:

Golmani: Vanja Milinković-Savić (Vojvodina), Đorđe Nikolić (Partizan), Stefan Stojanović (Napredak).

Odbrana: Mile Šarenac, Miloš Zlatković (OFK Beograd), Marko Mijailović, Filip Stanković, Miloš Stojanović (Crvena zvezda), Emir Azemović (Partizan).

Sredina terena: Nemanja Glavčić, Damjan Krajišnik, Stefan Janković (Partizan), Lazar Zličić (Vojvodina), Lazar Tufegdžić, Nemanja Ivanović, Bogdan Rangelov (Crvena zvezda), Nikola Mitrović (Radnički, Niš), Igor Savić (Borac, Čačak), Strahinja Karišić (Rad).

Napad: Luka Jović (Crvena zvezda), Ivan Šaponjić (Partizan), Miljan Petrović (Sloboda, Čačak).

"Orlići" će dvomečom sa Rumunijom nastaviti sprovođenje plana i programa utakmica koje će odigrati do drugog kruga kvalifikacionog turnira za plasman na Evropsko prvenstvo.

Kadeti Srbije već su odigrali dva meča u Škotskoj (0:2, 1:1), a nakon "duplog programa" sa Rumunima očekuju ih dueli sa Poljskom (4. i 6.mart), Slovenijom (11. i 13.mart) i Belorusijom (18. i 20.mart). Sve utakmice odigraće se u Srbiji, baš kao i drugi krug kvalifikacija od 26. do 31.marta gde će nam protivnici biti selekcije Nemačke, Gruzije i Republike Irske.

- U prvim proverama protiv Škotske osetila se zimska pauza kod naših igrača i u narednom periodu radićemo dosta na poboljšanju fizičke kondicije. Očekujem napredak na tom planu već u mečevima sa Rumunijom, a do turnira krajem marta biće sve na potrebnom nivou. Pred nama je važan period, verujem da ova generacija ima kvalitet da se plasira među osam najboljih u Evropi, iako grupa nije nimalo laka – istakao je selektor Branislav Nikolić.

u-17

Obe utakmice kadetskih selekcija Srbije i Rumunije biće odigrane u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, 25. i 27.februara sa početkom od 15 sati.