Petak, 20.03.2015

Skupština FSS: Uspešna finansijska godina

Skupština FSS je usvojila finansijski i poslovni izveštaj za prošlu godinu i odobrila plan aktivnosti i materijalne konstrukcije za ovu godinu

 

Fudbalski savez Srbije uspešno je finansijski poslovao u prošloj godini zabeleživši mali suficit i pored toga što je celokupna organizacija imala puno vanrednih aktivnosti i izdataka.

"Fudbalska organizacija ostavila je iza sebe uspešnu poslovno-finansijsku godinu u svim segmentima - od FSS, preko agencije Plavi,plavi do Sportskog centra u Staroj Pazovi. Jedino rezultati A selekcije bacaju senku na ukupne odnose u fudbalskoj organizaciji. Očigledno je da najbolja fudbalska reprezentacije Srbije nema dobre rezultate na međunarodnoj sceni u dužem periodu. Zato smo svi taoci rezultata najboljeg državnog tima", rekao je na današnjoj Skupštini FSS predsednik Tomislav Karadžić.

On je tom prilikom, takođe, rekao da sve ostale naše selekcije na međunarodnom planu postižu takve uspehe kao malo koja zemlja u Evropi.

"U svim mlađim selekcijama Srbija igra značajnu ulogu u Evropi. Naša ekipa U-20 prvi put će učestovati na Svetskom prvenstvu u Novom Zelandu, dok je Mlada reprezentacija (U-21) izborila učešće na Evropskom prvenstvu u Češkoj. Ako bude među četiri najbolje ekipe u Evropi, mladi Beli orlovi će izboriti pravo učešća na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru sledeće godine", podsetio je Karadžić.

Svi izveštaji koji su bili na dnevnom redu Skupštine FSS jednoglasno su usvojeni. Sedamdeset delagata iz čitave Srbije nije imalo primedbi na ponuđeni dnevni red i izveštaj o finansijskom stanju saveza, koji je predočio generalni sekretar FSS Zoran Laković. Da se u FSS dobro radi potvrdile su Nadzorna komisija i ovlašćena revizorska kuća, koje su, takođe, proveravale finansijsko poslovanje saveza za prošlu godinu.

"Naš zadatak je da tokom ove godine elektrificiramo sve supeligaške stadione i da izgradimo 12 sportskih terena za veštačkom travom. Mene najviše zabrinjava prisustvo mnogobrojnih menadžera, jer oni, kao i pojedinci po klubovima, najviše imaju koristi. Zahvaljujući njihovoj aktivnosti najmanje ostaje u kasu matičnih klubova i FSS", rekao je Karadžić.

Prema podacima koje je izneo generalni sekretar Laković FSS ostvaruje 67 posto aktivnosti iz svojih prihoda.

"Fudbalska organizacija je trunutno u dobroj "finansijskoj kondiciji". Nismo opterećeni kreditima, niti drugim bankarskim ili finansijskim zaduženjima. FSS ima ogromne troškove, jer na svakoj utakmici se stvaraju troškovi. Pored svih problema, naša materijalna sigurnost nije ugrožena", poručio je Karadžić.

Predsednik FSS je nagovestio da će u Izrvršnom odboru FSS i Odboru za hitna pitanja uskoro doći do temeljnijih promena Na kraju efikasne Skuptštine FSS, dodeljena su priznanja najperspektivnijim pojedincima u muškom i ženskom fudbalu za 2014. godinu. Nagrade su dobili:

ženski fudbal: najuspešniji trener je selektor A reprezentacije i trener Spartaka Boris Arsić; najbolja igračica je Marija Ilić (Spartak, Subotica);

najpespektivnija fudbalerka: Alegra Poljak (Spartak, Subotica). muški fudbal: najperspektivniji sudija u 2014. godini je Momčilo Marković;

najperspektivniji fudbaler Predrag Rajković; najperspektivniji trener Veljko Paunović.

U ime nagrađenih zahvalio se selektor reprezentacije U-20 Veljko Paunović.