Četvrtak, 25.08.2016

Odluke Disciplinske komisije FSS

Disciplinska komisija FSS suspendovala je Dragana Čapelja i zatražila dopinske izjave zbog skandala tokom meča ŽFK Vojvodina – ŽFK Crvena zvezda, kada je udario šamar igračici ŽFK Crvena zvezda Jovani Miladinović. Njemu je izrečena mera zabrane vršenja svih sportskih funkcija a konačna kazna biće mu izrečena na narednoj sednici disciplinskih krgana FSS.
Zbog izjava na račun suđenja novčanom kaznom od 80.000 dinara kažnjen je direktor FK Partizan Ivica Iliev. Takođe, zbog velike količine pirotehničkih sredstava u meču sa Vojvodinom, klub iz Humske kažnjen je sa 200.000 dinara i jednim mečom bez publike, uslovno na godinu dana. FK Vojvodina je zbog incidenata sa tribina kažnjena sa 100.000 dinara. FK Crvena zvezda je kažnjena sa 300.000 dinara zbog velike upotrebe pirotehničkih sredstva njenih navijača u mečevima sa Voždovcem i Mladosti u Lučanima.
Zbog propusta u meču FK Voždovac – FK Spartak kada je u igru ušao igrač Filip Stuparević koji nije još napunio 16 godina, FK Voždovac je kažnjen sa 350.000 dinara.
-Prvi put da zbog ovakvog slučaja nije izrečena kazna oduzimanja bodova, ali komisija smatra da je sve učinjeno iz nehata i zbog toga su kažnjeni pojedinci i klub – ističe Žarko Stevanović, prvi čovek Disciplinske komisije FSS.
Predstavnik FK Voždovac Miloš Mirković je kažnjen zbog ovog propusta sa 80.000 dinara a igrač Filip Stuparević sa 25.000 dinara.