Sreda, 02.09.2015

Intervju: Radovan Ćurčić

Serijom mečeva reprezentacija Srbije završava učešće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj

 

Istovremeno Ćurčić je napravio plano stvaranja tima za sledeći ciklus takmičenja, koje naše najbolje fudbalere očekuje za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Tokom leta selektor Srbije Radovan Ćurčić se sa saradnicima studiozno priprema za oba posla.

,,Meč sa Jermenijom nema značaj koji smo na početku kvalifikacija priželjkivali. Pobeda se, ipak, postavlja kao imperativ. Želimo da kroz dobru igru i povoljan rezultat postavimo temelj za buduće nastupe, pa i naredni ciklus takmičenja. Pogotovo moramo misliti na početak sledećih kvalifikacija za SP u Rusiji 2018.", smatra Ćurčić.

Kakva je vaša zamisao pred seriju jesenjih mečeva?

- Želimo, pre svega, da na kraju kvalifikacija popravimo utisak i da istovremeno odredimo personalnu bazu za naredni period. To su dva naša primarna cilja u ovom trenutku.

Šta to iziskuje?

- To iziskuje proveru nekih mlađih fudbalera za koje smatramo da su budućnost srpskog fudbala. Red je da damo priliku nekim talentovanim momcima da iskažu svoj potencijal i u A reprezentaciji, kao što su to učinili u omladinskoj i mladoj selekciji.

Kakva su vaša očekivanja?

- Ne mogu reći da su utakmice protiv Jermenije, pa prijateljski meč sa Francuskoj, zatim završetak kvalifikacija sa Albanijom i Portugalijom, nevažne za nas. S mnogo apspekata to su bitne utakmice. Imaćemo i dve provere u novembru. Ali, mi već sada moramo da mislimo i na ono što nas očekuje za godinu dana kada počinju nove kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji. U tom novom takmičenju mi treba da pokažemo stvarne vrednosti i iskažemo sav potencijal srpskog fudbala.

Planirate da osvežite reprezentaciju mlađim igračima?

- Da. Svetski prvaci iz Novog Zelanda, prvaci Evrope iz Litvanije i učesnici Evropskog prvenstva u Češkoj zaslužuju da dobiju šansu i u A timu. Nama je potrebna sveža krv i drugačiji pristup obavezama u reprezentaciji.

Počinjete od Jermenije?

- Mi nećemo potceniti Jermeniju. Dobro se sećamo da smo u Jerevanu srećno izborili bod. Moramo do kraja kvalifikacija igrati motivisano, jer želimo da ostavimo dobar utisak. To će biti prilika da kroz sledeće utakmice - Jermenije, Francuske, Albanije i Portugalije, sagledamo potencijal sa kojim raspolažemo, kako bi od jeseni 2016. godine uspešno počeli kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.