Nedelja, 13.11.2016

Лалатовићева Србија (селекција до 20 година) боља од Црне Горе у Подгорици 2:1(0:0)

Новоформирана селекција Србије (играчи до 20 година) савладала је у првој провери вршњаке из Црне Горе у мечу који је био одигран на стадиону у Подгорици – 2:1(0:0).
СТРЕЛЦИ: 0:1 Стевановић 53, 0:2 Апостоловић 65, 1:2 Перовић 90 (из једанаестерца). Градски стадион у Подгорици. Гледалаца: око 300. Судија: Милован Милачић. Помоћници: Ђ.Ражнатовић, А.Ђикановић (Сви из Црне Горе).
ЦРНА ГОРА: Вуксановић, Викчевић, Ускоковић, Бајић, Рашо, Ђуричковић, Цмиљанић, Шаркић, Которац, Петровић, Цамај.
СРБИЈА:Николић, Стевановић, Богосавац, Денић, Миленковић, Стојановић, Мркић, Младеновић, Јовић, Пантић, Шапоњић.Играли су још: Мијаиловић, Главчић, Ћаласан, Рушевић, Зличић, Апостоловић, Ђуришић, Радоњић.

Селекција коју предводи селектор Ненад Лалатовић остварила је победу против Црне Горе, али по свему приказаном резултат је могао да буде много убедљивији. Наши момци су доминирали од првог минута, имали контролу игре и стварали бројне прилике и просто је невероватно да није остварен тријумф са већом разликом. Лалатовић је пружио шансу свим играчима, а ово је генерација момака која би требало да представља Србију у наредном циклусу квалификација за ЕП за младе репрезентације, које почињу у другој половини идуће године.

-Јако сам задовољан, пре свега феноменалним приступом играча који су у меч ушли као да се ради о такмичарској утакмици. Тражио сам од њих да покажу ону вољу и хтење које красе нашу А и младу репрезентацију, јер ако сам ја поносан на чињеницу да сам селектор ове репрезентације Србије, онда и сваки играч мора да буде свестан да је привилегија бити репрезентативац и носити дрес са државним грбом. То је одговорност која захтева велики напор и та жеља је била присутна током свих деведесет минута игре. Победили смо,али резултат је могао бити убедљивији, јер смо пропустили сигурно још пет или шест веома зрелих прилика. Мене радује да су момци за релативно кратко време, неколико дана колико смо провели заједно, прихватили моје захтеве и све то пренели на терен. Тактички је све деловало доста добро, играли смо висок пресинг, деловали у пољу јако добро. Понављам, носити овај грб није лако а он захтева у сваком тренутку велико одрицање, показану жељу и вољу који су предуслов за сваки добар резултат. И мени је за ово прво окупљање и деби меч најважније да су момци испунили све ове критеријуме и захтеве које тражи дрес Србије - рекао је Ненад Лалатовић.