Subota, 17.09.2016

UEFA dan fudbala, dan za sećanje na Adi Ciganliji

 

Na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji održana je manifestacija „UEFA dan fudbala“, odnosno „Bon Bon kup“ u organizaciji Fudbalskog saveza Srbije. Sjajno organizovan događaj je deo „UEFA nedelje fudbala“ i posvećen je deci za koju je Fudbalski savez Srbije pripremio odgovarajući sadržaj a sve u želji da se na najbolji mogući način promovišu sport, fer-plej u sportu, odnosno fudbalska igra kroz takmičenje i zabavu.

I bilo je zaista fenomenalno,i igre i zabave, sve uz druženje sa legendama našeg fudbala, Ilijom Petkovićem, Stanislavom Karasijem,Mitrom Mrkelom, Pericom Ognjenovićem, najvećim asom malog fudbala Acom Kovačevićem, Radišom Ilićem, trenerom golmana u stručnom štabu selektora Slavoljuba Muslina...Oko 200 mališana podeljenih u pet grupa, u kojoj je bilo po šest ekipa igrali su i uživali na fantastičnim terenima FS Beograda na Adi Ciganliji i ono što je najvažnije, svi učesnici su bili pobednici! I kao uspemenu na današnji dan svi su dobili poklone. Fudbalski savez Srbije podelio je lopte, fudbalske rekvizite i sportsku opremu svim organizacijama koje su uzele učešće u UEFA nedelji fudbala, a darivani su Fudbalski savez Beograda, Svratište za decu, Klub malog fudbala „Mungosi“ i Mini-Maksi liga.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas ovde sa vama, jer rad sa mladima je oduvek bio jedan od osnovnih zadataka Fudbalskog saveza Srbije.U eri kada je fudbal postao više od sporta, poput industrije, pomalo se zaboravlja šta je ono što je najveća draž fudbala. Fudbal je pre svega igra koja spaja ljude i donosi mnogo radosti, odnosno sve ono što smo danas mogli da vidimo ovde na terenima na Adi Ciganliji. Projekti ovog tipa koje već godinama unazad organizuje UEFA su nešto što Fudbalski savez Srbije zdušno podržava, na čemu insistira i između ostalog bazira svoju politiku – pozdravio je sve aktere fenomenalne akcije UEFA i FSS Jovan Šurbatović, zamenik generalnog sekretara FSS.